Kysy tarjouspyyntöä
Vasen ylavarjo
Vasen alavarjo

Yritys

 

Maininki Kiinteistöpalvelut Oy on vakavarainen, vuonna 1973 perustettu isännöinti, kiinteistöhuolto- ja siivouspalveluja tuottava yritys.

Yhtiön asiakkaat ovat pääsääntöisesti Kaarinassa ja Turussa.

 

Hallitus:

Raija Rastas, pj

Tapani Mellanen, vpj
Tuomas Aalto
Petteri Riikonen
Ari Suovo
Jukka Haroma
 

Tilintarkastaja:

KPMG Oy Ab, vastuunalaisena tarkastajana Jari Nurmi KHT

Maininki Kiinteistöpalvelut Oy historiaa:

Kaarinan kunta osti 1960-1970 lukujen vaihteessa Hovirinnan tilan sekä laati alueelle rakennuskaavan. Tilan pellot olivat olleet Juurikassokeri Oy:n koetilana. Kaarinan kunta solmi aluerakentamissopimukset vuonna 1972 Rakennustoimisto Ruola Oy:n, Rakennusliike M. Ylismäki Oy:n ja Insinööritoimisto K. Saksi Oy:n kanssa ja näin aluerakentaminen alkoi. 

Vuoden 1972 lopulla Kaarinan kunta ja rakentajat sopivat, että perustetaan Hovirinnan Huolto Oy niminen yhtiö, jonka tehtävänä on hoitaa alueelle rakennettavien kiinteistöjen huolto, isännöinti ja puhtaanapitotehtävät. Lisäksi yhtiön tehtävänä oli järjestää pesula- ja muiden yhteiskäyttötilojen toteuttaminen. Yhtiön hallitus kokoontui ensimmäistä kertaa 09.03.1973. 

Huoltoyhtiön tilat sijaitsivat ensivaiheessa nykyisen huoltorakennuksen yläkerrassa. Alakertaa käytettiin palloiluhallina. Tilat olivat kuitenkin riittämättömät ja yhtiö vuokrasi tiloja Kiinteistö Oy Kaarinan Muorista. Koulujen liikuntasalien myötä palloiluhalli tuli tarpeettomaksi ja huollon tilat rakennettiin nykyiseen muotoonsa siten, että tilat vihittiin käyttöön lokakuussa 1989. Tilojen yhteydessä toimivat autonpesupaikka, sekä pesula. 

Hovirinnan Huolto Oy:n omistavat alueella sijaitsevat taloyhtiöt. Alun perin kunnan oli määrä saada omistukseensa 51% kunkin taloyhtiön omistamista huollon osakkeista talojen valmistuessa. Alueen tultua kokonaan rakennetuksi oli osakkeet suunniteltu luovutettavaksi takaisin taloyhtiöille. Jostain syystä osakkeita ei siirretty koskaan kunnalle. 

Alkuvaiheessa yhtiön hallituksen muodostivat kolme Kaarinan kunnan asettamaa henkilöä, sekä kunkin rakennuttajan asettama henkilö. Vuonna 1976 hallituksen rinnalla toimi asukkaista muodostettu työvaliokunta ja vuonna 1977 osakkaat valitsivat alueelta esitetyt henkilöt hallitukseen. Vuodesta 1989 hallituksen on valinnut Hovirinnan Huollon yhtiökokous, jossa osakasyhtiöt käyttävät päätäntävaltaa. 

Hallituksen puheenjohtajina ovat toimineet Martti Holtti 73-77, Pauli Salonen 77-82, Seppo Saarinen 82-90, Mauri Lasonen 90-05, Ilkka Suupohja 05-07, Pentti Inkeri 07-14, Ruth Åkerberg 14-18 sekä Raija Rastas 2018 alkaen. 

Toimitusjohtajina ovat toimineet Jarmo Ullakonoja 73-78, Seppo Peltonen 78-80, Jukka Koski 80-83, Paavo Järvi 1983-2005, Vesa Keskilä 2005-2014 ja Timo Laaksonen 2015 alkaen. Teknisen isännöinnin aloitti vuonna 1983 Matti Turunen, jonka jälkeen tehtävässä on ollut Jorma Aho, Jussi Rantapaju, Jouni Vehmanen, Sami Kyrki ja tällä hetkellä Heikki Lundén. Tällä hetkellä henkilöstömäärä on noin 27, kun mukaan lasketaan hallinto- siivous ja huoltohenkilöstö.

Hovirinnan Huolto Oy on ollut mukana kehittämässä Hovirinnan aluetta yhdessä sen yhtiöiden ja asukkaiden kanssa. Alueen rakennusten ikääntyessä alueen peruskorjaaminen lisääntyy ja se asettaa haastetta myös huollon henkilökunnalle. 

Hovirinnan Huolto Oy vaihtoi nimensä Maininki kiinteistöpalvelut Oy:ksi 01.09.2007.

Oikea ylavarjo
Oikea alavarjo