Kysy tarjouspyyntöä
Vasen ylavarjo
Vasen alavarjo

Malliasukas

HEI! 


Minun nimeni on MALLI ASUKAS ja asun täällä. 

Vaikka olenkin ujo ja hiljainen, niin kerron täällä aina silloin tällöin tarinoita itsestäni. 

Minä olen eläinrakas ja pyrin auttamaan viattomia eläimiä kaikella tavalla. En kuitenkaan ruoki lintuja parvekkeella, enkä muutenkaan pihalla. 

Minulla on koira nimeltä Ilo. Aina kun minä ja Ilo ulkoilemme, jota teemme varsin usein, niin huolehdimme yhdessä siitä, että emme likaa paikkoja. Jos vahinko sattuu otan mukaani aina pussin, jolla hoidamme vahingon lähimpään roskalaatikkoon. 

Aina kun kuljen autolla, jätän sen minun omaan paikkaani. Kun lähden talvella irrotan johdon lämmitystolpasta. Minusta se on epäsiistiä jättää johtoja roikkumaan rempalleen, ja mitä sitten jos joku lapsi saisi sähköiskun kytketystä johdosta. Se olisi minusta kauheata. Joskus talkkarin setä kiukustuu ja kerää kaikki irralliset johdot parempaan talteen. 

Vaikka minusta olisikin mukavaa lähteä aamulla ajamaan autolla, joka olisi sisältä lämmin, en voi käyttää sisälämmitintä. Talkkarin setä on kertonut, että meidän sulakkeemme ovat niin pienet, että sisälämmittimeni polttaisi kaikki sulakkeet ja sitten kaikki autot olisivat kylmiä. Naapurin setäkin olisi siitä minulle vihainen. 

Roskat inhottavat minua. Minulla on yksi pahe, josta en oikein kehtaisi puhua, nimittäin tupakointi. Vaikka äiti minua asiasta aina huomauttaakin. Kun poltan parvekkeella minulla on siellä varattuna erillinen tuhkakuppi. En heitä tumppeja pihalle talkkarisedän korjattavaksi. Ja onhan se vaarallistakin, sillä palava tumppi voi lentää alakerran tädin parvekkeelle, ja siellä on aina välillä lastenvaunutkin, joihin tumppi voi lentää. Ja sitten matot…. Kerran yläkerran setä tamppasi mattoja parvekkeensa kaiteen yli… no tiedättehän sedät ja siivous…. niin sitten meidän parvekkeella ryömivät sen sedän villapallot. No äiti laittoi mut sitten siivoamaan, mutta eihän se kauhean reilulta tuntunut kun setä tamppasi ne villapallonsa meille. No eihän tämä elämä aina niin reilua olekaan? 

Muutenkin minua kiukustuttaa ihmiset, jotka heittävät roskia ympäristöön tai meidän omaan porraskäytävään. Saatikka sitten meidän juuri korjattu saunamme. Minusta on mukavaa mennä saunaan, kun kaikki huolehtivat oman vuoronsa jälkeen tilat siisteiksi. 

Meillä käy aina joskus vieraita. Minä ja kaverini yritämme olla aika hiljaa, jotta alakerran tätikin saisi nukuttua. No joskus me ollaan metelöity pikkuisen kovempaa ja täti on ollut viikon kiukkuinen, Se ei ollut kivaa. No joskushan ne tädit ovat muutenkin kiukkuisia, ainakin alakerran täti… Pidetään tämä meidän salaisuutena eikä kerrota hänelle! Muutenkin minusta on mukavaa kun kaikki ovat kavereita keskenään. Mä yritän kyllä parhaani, jotta mulla olisi PALJON kavereita! 

No mun täytyy mennä nyt syömään kun äiti huutaa. 

Terve! TOIVOTTELEE MALLI

Oikea ylavarjo
Oikea alavarjo